Öpke Döpke

Zondag 1 september aanstaande.
Starten met wandelen en smullen kan tussen 10.00 en 14.00 uur.
Startpunt: het gehucht Stokhem, tussen Wijlre en Gulpen.

Wandel Smakelijk!

Öpke Döpke is een culinaire wandeling. Loop door eeuwenoude gehuchtjes in het glooiende Limburgse 5-sterren landschap. Met de bonnetjes uit uw ‘Menukaart’ ontvangt u onderweg oud-Limburgse streekgerechten.

Jaarlijks, al sinds 1988, traditioneel op de eerste zondag van september, organiseren de leden van onze buurtvereniging onze culinaire wandeling. Een wandeling met een afstand naar keuze tussen 4 en 12 kilometer, met tussenstops om te genieten van onze streekgerechten. Een hommage aan grootmoeders keuken met simpele gerechten die niet genoeg in ere gehouden kan worden. Zeldzame flora, prachtige panorama’s, een brokje historie, ja zelfs een wijngaard biedt deze bijzondere wandeling van streekgerecht naar gerstenat. Limburg op z’n mooist!

De menukaarten kosten € 18,50 per persoon (+0,75 servicekosten). Waar krijg je nu nog een volledig menu met traditionele gerechten, inclusief twee drankjes voor dat bedrag? En dat in een omgeving die je van harte uitnodigt om te onthaasten, te genieten, te ontmoeten…

Wandel je niet mee? Ook dan ben je van harte welkom bij onze feesttent aan het einde van de route. Er is een bar, live muziek, frietkar en springkussen. Voor elk wat wils. Consumpties aldaar kosten € 2,40.